Tämä Spaghetti Bolognese on tehty Jamie Oliverin tyyliin, pikkuisen muuntelin ohjetta.

147085.jpg

Tilkka oliiviöljyä

1 paketti Amerikan pekonia

Tuore rosmariinin oksa

1 iso tai 2 pienempää sipulia

3 valkosipulin kynttä

500 g jauhelihaa

1 - 1 1/2 dl punaviiniä

2 rkl lihafondia

Mustapippuria

Murskattuja viherpippureita

500 g paseerattuja tomaatteja

Ruskista pekonisilppu öljyssä. Irrota lehdet rosmariinin oksasta ja leikkaa pieneksi silpuksi, lisää silppu pannulle. Lisää seokseen silputtu sipuli, raastettu valkosipuli ja jauheliha. Ruskista liha kunnolla ja lisää seokseen punaviini, lihafondi, paseeratut tomaatit ja pippurit. Anna kiehua muutaman minuutin. Kaada seos uunivuokaan (tai jos pannusi kestää uuninlämmön niin anna olla siinä), tee leivinpaperista "kansi" jonka laitat suoraan seoksen pinnalle. Laita vuoka/pannu 200 asteiseen uuniin tunniksi.
Tarjoa spaghetin kanssa. Ota vuoasta kauhallinen jauhelihakastiketta ja sekoita keitetyn spaghetin joukkoon. Tällä tavalla spaghetti ei liimaudu. Lisää vielä annokseen spaghetin päälle reilusti kastiketta. Raasta parmesaanijuustoa tai muuta hyvää juustoa päälle.