Tätä piirakkaa (kakkua) voisi ehkä kutsua maailman parhaaksi piirakaksi. Ohje on kotoisin Valion uusimmasta Kerma lehdestä. Tätä ollaan tehty jo kahteen otteeseen joten siksi tarjolla on kaksi (huonolaatuista) kuvaa.

Ensimmäiseen piirakkaan kokeilin (jostain ihme syystä) laittaa Valion sitruunanmakuista rahkaa tavallisen maitorahkan sijaan ja jätin pois sitruunamehun. Ihan hyvää oli silleen mutta kyllä se toinen piirakka leivottu alkuperäisellä ohjeella oli vieläkin parempaa. Sitruunarahkassa kun se sitruunan maku on niin teollinen.

Näihin käytin omia omenoita, kotimaiset omenat kun ovat ihanan raikkaita.

 

 

 

 

Pohja:

 

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

 

Täyte:

 

2 prk (à 250 g) maitorahkaa

2 dl kuohukermaa

2 rkl perunajauhoja

2 munaa

1 ½ dl sokeria

Puolikkaan sitruunan mehu

1 tl vaniljasokeria

 

Päälle:

 

3 omenaa

1 tl kanelia

Sokeria

 

Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla (24 cm halkaisija) irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada vuokaan. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon.Sirota päälle kanelia ja sokeria.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes on kypsä (taisin kyllä pitää nämä ainakin tunnin meidän uunissa) Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota sitten vasta vuoasta. (Onnistuu se lämpimänäkin... )