Tein ekaa kertaa elämässäni korvapuusteja. Jep, pullat eivät oo kiinnostanut hirveesti. Nämä olivat kuitenkin niin *piip* hyviä että oli pakko taas eilen illalla pyöräyttää uusi satsi. Ohje löytyi uusimmasta Yhteishyvä Ruokamaailmasta. Margariinin sijaan käytin (tietenkin) voita!

 

 

30 kpl (minä sain vaan noin 20 kpl ja siinä taitaakin olla salaisuus (voin lisäksi) että olivat niin hyviä, isoja ja meheviä, ei mitään korppuja)

 

Taikinaan:

200 g voita

4 dl maitoa

50 g hiivaa

1 dl haaleaa vettä

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

2 dl sokeria

1 muna

noin 16 dl vehnäjauhoja

 

Voiteluun:

1 muna

 

Väliin:

100 g voita (voi olla hieman reilumminkin)

3/4 dl sokeria (laitoin kyllä enemmän)

1 ½ rkl kanelia (tätäkin taisi mennä paljon enemmän)

 

Koristeeksi:

Raesokeria

 

Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Sekoita kulhossa vesi, hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää joukkoon voi-maitoseos ja muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina jauhojen avulla 30 x 60 cm levyksi (taisin kyllä tehdä isomman) Levitä huoneenlämpöinen voi taikinalevylle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja leikkaa rullasta tasakokoisia paloja. Paina palojen keskelle pikkusormilla syvä vako. Nosta puustit leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan peitettynä 15 minuutiksi. Voitele puustit munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa (meidän uunissa 200 astetta on parempi tällaiselle isolle puustille) uunin keskitasolla 12-14 minuuttia.