maanantai, 4. syyskuu 2006
Sienirieskat
Näihin rieskoihin käytin kosteikkovahveroita, en juuri muita sieniä ole vielä löytänytkään, ei ainakaan riittävän paljon... Tästä ohjeesta saat monta rieskaa, puolita ohje jos tuntuu siltä että tästä tulee liian paljon, vaikka nämä kyllä sopivat hyvin pakastimeenkin. =)
3 dl hienonnettuja tuoreita sieniä (kanttarelleja, suppilovahveroita, tatteja...)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 dl öljyä
10-13 dl vehnäjauhoja
Emmental juustoraastetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sienet, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinan joukkoon. Taputtele taikinasta pyöreitä rieskoja. Anna rieskojen kohota 15 minuuttia. Pistele rieskat haarukalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Nämä maistuvat sienikeiton tai vaikkapa iltateen kanssa.