Tänään päätin kokeilla laittaa puolukoita jauhelihamurekkeeseen. Tein siis ihan tavallisen (sipulikeitto + kermaviili) murekemassan mihin lisäsin pakastettuja puolukoita.
Sen minä sanon, tätä tehdään kyllä uudestaan, maku oli niin hyvä, hieman kirpeyttä mutta ei todellakaan liian "hapanta" ja mehukkuuttakin löytyi. Olen todellakin positiivisesti yllätynyt! =)

184540.jpg

600 g jauhelihaa

1 pussi ranskalaista sipulikeittoa

2 dl kermaviiliä

2 kananmunaa

Mustapippuria

200 g puolukoita

Sekoita ensin kermaviili ja sipulikeitto keskenään. Lisää sitten muut ainekset ja sekoita hyvin. Muotoile massasta lihamureke leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteisessa uunissa vajaa tunti.

Herkkusienikastike:

200 g tuoreita herkkusieniä

1 sipuli

Nokare voita

Musta- ja valkopippuria

1/2-1 kasvisliemikuutio

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl vettä

2 dl ruokakermaa

Persiljasilppua

Silppua sipuli, viipaloi herkkusienet ja paista niitä voissa. Lisää vehnäjauhot, sekoita ja lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin, lisää liemikuutio, pippuria ja ruokakerma. Anna kiehua kasaan vielä hetken, lisää persiljasilppu ennen tarjoilua.