Sanskun blogista löytyi tämä mainio ohje. Käytin kilon naudan jauhelihaa (oli tarkoitus laittaa puolet peuran jauhelihaa mutta en uskaltanutkaan...), pippurisekoitusta laitoin todella reilusti ja hyvää lihaa oli, kantsii kokeilla. Niin, tätä kilon "klimppiä" kypsensin 100 asteisessa uunissa 4 tuntia.

 

800G Jauhelihaa (nautaa)
30g Aromisuolaa
1/5 dl Pippurisekoitusta

Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha. Sekoita seos hyvin sekaisin ja paina vaikka rystysillä mahdolliset ilmat massasta pois. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä tiiviimmäksi saat jauhelihan sitä parempi. Tee jauhelihamassasta noin 5cm paksuinen pötkylä ja kääri se tiukasti folioon. Laita pötkylä pellille tai ritilälle 100 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä 3h 30 min. Älä yritä nopeuttaa kypsymistä nostamalla uunin lämpöä, koska silloin tuloksena on jauhelihamureke ! Kun otat kebabin uunista, niin anna sen "vetäytyä" vähintään 10 minuuttia, jotta sitä on helpompi leikata. Parhaimmat ja ohuimmat siivut kebabista saa, kun antaa sen jäähtyä kokonaan. Itse asiassa tämä ruoka on jopa parempaa, kun antaa lihan jäähtyä ja leikkaa siitä sitten ohuita siivuja, jotka paistaa pannulla öljyn tai voin kera.