Tämän kakun tein jo viime viikolla mutta jostain syystä postaus unohtui. Ohje on Valion Kerma lehdestä.

448003.jpg

2 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

(lisäsin itse pohjaan vielä 2 rkl kaakaota)

Kostutukseen:

Noin 1/2 dl appelsiinitäysmehua (mielestäni sitä saa laittaa reilummin)

Täyte:

3 liivatelehteä

200 g taloussuklaata

5 dl vispikermaa (käytin Flora Vispiä)

1 dl maitoa

1 rasia (200 g) Viola appelsiinituorejuustoa (sitä ei kaupassa juuri silloin ollut joten otin rasian Pirkka appelsiintuorejuustoa)

3 rkl sokeria

(3 rkl appelsiinilikööriä, esim. Grand Marnier) En laittanut

Koristeluun:

Ananaskirsikoita

(ja tuoreita mansikoita)

Sitruunamelissan lehtiä

(75 g taloussuklaata)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauhe(-kaakao)seos. Sekoita varovasti. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija noin 25 cm) Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä ja pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja pane jäähtynyt pohja takaisin vuokaan.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen.
Sekoita 3/4 dl kermasta hyvin suklaasulaan kunnes seos on tasainen. Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi. Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon ja jäähdytä haaleaksi.
Sekoita tuorejuusto haalean suklaaseoksen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää sokeri, likööri ja liivateseos. Lisää seos kermavaahtoon kevyesti sekoitellen.
Kostuta pohja ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä, mieluiten yön yli, jääkaapissa. Irrota kakku tarjolle ja koristele.
Kakun voi koristella näyttävällä suklaareunuksella. Leikkaa esim. isosta muovipussista noin 5 cm leveä, kakun ympärysmitan pituinen suikale. Sulata 75 g taloussuklaata mikrossa, laita sula suklaa muovipussiin ja tee pussin kulmaan pieni reikä.
Pursota suklaata muovisuikaleen päälle ylös-alas ja sitten toinen kerros päälle vinottain. Koriste saa olla noin 1/2 cm kakkua korkeampi. Anna kovettua viileässä.
Nosta "suklaa-aita" kakun reunoille muovisuikaleen avulla ja irrota muovi. Ellei muovi irtoa, nosta kakku ensin hetkeksi jääkaappiin.

Jos tuo suklaareunuksen teko arvelluttaa niin Valion netti-TV:stä löytyy suklaareunuksen teko-ohjeet, "Niksit ja vinkit" -osiosta (vaatii rekisteröimisen joka on ilmainen)