Tämä on minun äitini lihapullaohje. Jostain syystä nämä ei taaskaan maistunut ihan samalta kuin äidin tekemät, vaikka minulla onkin hänen kirjoittama ohje. Mutta hyvää oli kuitenkin. =)

93075.jpg

500 g jauhelihaa

3/4 dl korppujauhoja

1 dl maitoa

1 sipuli

1 muna

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 rkl soijakastiketta

Margariinia tai voita paistamiseen

Kastike:

Margariinia tai voita

2 rkl vehnäjauhoja

Vettä

Suolaa ja pippuria

Vähintään 1 dl kermaa

Sekoita korppujauhot ja maito ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia.
Hienonna sipuli ja paista kauniin ruskeaksi, lisää pannuun vähän vettä ja anna hautua kunnes sipuli on pehmeä ja vesi on melkein haihtunut. Anna sipulin jäähtyä hetken.
Sekoita jauheliha ja mausteet korppujauho-seokseen. Lisää sipuli ja muna. Sekoita hyvin.
Kostuta kädet ja muotoile seoksesta lihapullia. Paista lihapullat (12-15 kpl kerralla) pannussa. Kun lihapullat ovat ruskeita joka puolelta, kaada ne kattilaan. Lisää pikkuisen vettä paistinpannuun, keitä ja kaada lihapullien yli. Paista loput lihapullista ja anna sitten hautua kattilassa kunnes ovat täysin kypsiä.

Kastike:
Ruskista rasva ja jauhot pannussa. Kaada vesi, jossa lihapullat ovat hautuneet, pannuun ja sekoita kunnolla että ei tule paakkuja. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta ja lisää kermaa (maun mukaan) ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutaman minuutin.
Kaada kastike lihapullien päälle tai tarjoile erikseen.