torstai, 25. toukokuu 2006
Kolmen sipulin lihamureke
Lihamurekkeesta tuli sipulinen tällä kertaa. Äitini oli ostanut minulle valkosipulinkuorimis"vekottimen", eli kuminen putkilo mihin valkosipulinkynnet työnnetään, rullataan putkiloa pöytää vasten ja kuoret irtoavat. Tätähän oli pakko heti kokeilla vaikka valkosipulia ei ollut tarkoitus tänään käyttää... ja todella näppäräksi vekotin osoittautuikin vaikka pieni epäilys oli jo herännyt. ;-)
Jääkaapista löytyi myös kevätsipuleita jotka piti käyttää ennen pilaantumista. Ja tietysti meidän lihamurekkeeseen kuuluu se klassikko; ranskalainen sipulikeittopussi. =)
600 g sika-nauta jauhelihaa
200 g (1 prk) kermaviiliä
1 pss ranskalaista sipulikeittojauhetta
1 kananmuna
noin 1/2 dl korppujauhoja
4 valkosipulinkynttä
3 kevätsipulia
rouhittua mustapippuria
jauhettua valkopippuria
Sekoita kermaviili, sipulikeittoainekset, korppujauhot ja kananmuna sekaisin. Anna vetäytyä muutama minuutti. Lisää seokseen kevätsipulin rinkulat, raastettu valkosipuli, pippurit ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta mureke uunipellille tai vuokaan.
Paista 200 asteessa noin tunti (uunista riippuen) Minulla oli mureke uunissa reilu tunti, siten sain siihen hyvän "kuoren" jonka alla oli mehukas mureke. =)
Murekkeen kanssa syötiin perunamuussia, keitettyä parsakaalia ja ruskeakastiketta.
Ai että oli hyvää! =)