torstai, 22. kesäkuu 2006
Saariston savulohisalaattia, silliä ja varhaisperunoita
Saariston savulohisalaatti:
4 kananmunaa
5 viipaletta ruisvuokaleipää tai perunalimppua
150 g kylmäsavustettua kirjolohta
2 dl kermaviiliä
1/2 dl majoneesia
1 rkl tulista sinappia (käytin itse Dijon-sinappia)
1/2 dl tuoretta ja hienonnettua tilliä
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
Keitä munat koviksi, jäähdytä, kuori ja kuutioi ne. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja suikaloi lohi.
Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Anna salaatin maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
Tarjoa varhaisperunoiden kanssa tai käytä täytteenä leipien/kananmuna puolikkaiden päällä. Vain mielikuvitus on rajana... =)