131317.jpg

131314.jpg

Jauhelihakastike:

Tilkka öljyä

1 iso sipuli

500 g jauhelihaa

Raastettua valkosipulia oman maun mukaan (minä laitoin tähän aika runsaasti valkosipulia, noin 5 kynttä)

1 tl paprikajauhetta

1 rkl kuivattua oreganoa

1 rkl kuivattua basilikaa

1 rkl grillimaustetta

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 lihaliemikuutio

1 dl vettä

5-6 rkl tomaattipyrettä

Noin 2 dl ruokakermaa

Paista sipulisilppu ja jauheliha öljyssä. Mausta paprikajauheella, yrteillä, grillimausteella ja pippurilla. Lisää vesi, lihaliemikuutio, raastettu valkosipuli ja tomaattipyre. Anna veden melkein kiehua pois pannusta ja lisää kerma, anna hieman kiehua kasaan.

Täytä cannelloniputket jauhelihatäytteellä käyttäen teelusikkaa tai muuta vastaavaa. Lado putket uuninkestävään vuokaan vierekkäin. Valmista kastike.

Juustokastike:

50 g voita

1/2 dl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

1/2 tl suolaa

1/2 tl rouhittuja viherpippureita

2 dl juustoraastetta

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita kunnolla, älä ruskista. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen, lisää suola ja pippurit. Kuumenna kunnes seos sakenee ja lisää juustoraaste. Kuumenna sekoittaen kunnes juusto on täysin sulannut. Kaada vuokaan täytettyen cannellonien päälle.

Päälle:

2 dl juustoraastetta

Ripota juustoraaste pinnalle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
HUOM! Näin jälkeenpäin mietittynä (pikkuisen viisaampana taas) tekisin tuosta juustokastikkeesta tuplasatsin, silloin saisi vielä mehevämpää lopputulosta aikaan.