Jokunen aika sitten käytiin perheen kanssa syömässä kebabia paikallisessa pizzeriassa. Sen tavallisen leipäkebabin sijasta kokeiltiin tällä kertaa tämän paikan omaa spesiaalia joka osoittautui olevan melkein kuin leipäkebab, vaikka leipä oli paloiteltu ja mukaan sai tuon punaisen kastikkeen kanssa myös jogurttikastiketta. No, se oli ihan hyvää joten päätin kokeilla tehdä samantyyppistä kotona. Ja hyvää oli!

135457.jpg

Tilkka öljyä

Grillimaustetta

Rasia pakastettua kebablihaa

Pitaleipiä

Salaattia

Kurkkua

Tomaattia

Valkosipulilla maustettua salsakastiketta

Kebabkastiketta:

2 dl turkkilaista jogurttia

2 rkl majoneesia

2 raastettua valkosipulinkynttä

1/2 tl suolaa

1/2 dl -3/4 dl chilikastiketta

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Paista liha öljytilkassa ja mausta grillimausteella. Paahda pitaleivät rapeakuorisiksi ja leikkaa kuutioiksi.
Lado lautaselle alimmaiseksi leipäkuutioita, päälle lihaa ja molempia kastikkeita. Viereen salaattia, kurkkua ja tomaatteja.