keskiviikko, 2. elokuu 2006
Burgundinpata
500 g naudan paistia
Tilkka öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl lihalientä
3 dl punaviiniä
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua timjamia
2 porkkanaa
Tuoreita herkkusieniä
Suolaa ja pippuria
Kuutioi liha ja ruskista lohkottujen herkkusienien kanssa paksupohjaisessa kasarissa öljytilkassa. Lisää vehnäjauhot, sekoita. Lisää pataan punaviini, lihaliemi ja pilkotut porkkanat sekä lohkotut sipulit. Hienonna joukkoon myös valkosipuli ja lisää timjami, pippuri sekä laakerinlehti.
Hauduta pataa ainakin tunnin (meidän pata porisi hiljalleen 2 1/2 tuntia) välillä nestettä (vettä ja punaviiniä) lisäten jos on tarpeen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.