Tämä on mieheni tekemää kaalilaatikkoa, antaa hänen tehdä sitä kun hän sen osaa. Minä  keitin vaan riisin ja kaalin kun kerrankin oli ylimääräistä aikaa aamupäivällä. =) Tässä on käytetty mausteena muun muassa grillimaustetta, Santa Marian grillimaustetta, sen voi jättää pois ja korvata suolalla mutta kyllä se antaa kivan maun laatikkoon makean siirapin kanssa.

163980.jpg

Riisiä

Tilkka öljyä paistamiseen

2 sipulia

400 g jauhelihaa

Pienehkö kaali

Suolaa

Pippurisekoitusta

Ripaus kuivattua meiramia

Grillimaustetta tai suolaa

Vajaa desi siirappia

2-3 dl vettä

Keitä riisi kypsäksi, itse keitin neljä annosta (eli litran vettä, 4 dl riisiä ja liemikuutio) Paloittele kaali pieneksi paloiksi ja keitä suolatussa vedessä kypsäksi, valuta lävikössä. Paista silputut sipulit ja jauheliha öljytilkassa, lisää mausteet. Sekoita isossa kattilassa/kulhossa riisi, kaali, jauheliha ja siirappi sekaisin. Kaada seos isoon uunivuokaan, lisää 2-3 dl vettä ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin/niin kauan että vesi on melkein kokonaan haihtunut pois, älä kuitenkaan paista liian kauan ettei laatikosta tule kuiva. Tarjoa puolukkahillon kanssa.