maanantai, 21. elokuu 2006
Porsaankyljyksiä ja rosmariinikastiketta
Maustamattomia porsaankyljyksiä
2-3 sipulia
Voita tai öljyä paistamiseen
Kuivattua rosmariinia
Mustapippuria
2 rkl lihafondia
Vettä
Noin 1 dl ruokakermaa
Suolaa
Suikaloi sipulit ja kuullota rasvassa pannulla. Lisää pannulle rosmariiniä ja vettä, anna kiehua muutaman minuutin niin että maut irtoavat kunnolla sipulista ja rosmariinista. Kaada seos kattilaan. Paista porsaankyljykset nopeasti, niin että saavat kauniin paistopinnan. Laita kyljykset kattilaan sipuleitten kanssa. Lisää vettä pannulle ja kiehauta, kaada kattilaan (niin paljon että kyljykset juuri peittyvät) Lisää lihafondi, pippuri ja tarvittaessa lisää rosmariinia kattilaan. Anna kiehua hiljalleen ainakin puoli tuntia.
Lisää ruokakerma suoraan kattilaan tai siivilöi liemi kattilasta, suurusta ja lisää kerma kastikkeeseen.Tarkista suolaisuus ja lisää suolaa tarvittaessa.