Ei, kaura ei ehtinyt kärvähtää vaikka siltä näyttääkin kuvassa. =)

178098.jpg

Omenaviipaleita

2 rkl vettä

100 g voita

2 dl kaurahiutaleita

1/2-1 dl sokeria (omenien happamuuden ja määrästä riippuen)

1 tl jauhettua kanelia

Laita omenaviipaleet uuninkestävään vuokaan ja lisää vesi. Sulata voi, sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Sekoita seosta hyvin ja lusikoi omenoitten päälle. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin 20-30 minuutin ajaksi.

Keittämätön vaniljakastike/-vaahto:

2 kanamunan keltuaista

2 rkl sokeria

2 dl kuohukermaa

2 kananmunan valkuaista

1-1 1/2 rkl vanilliinisokeria

Vaahdota ensin valkuaiset vaahdoksi. Vahdota keltuaiset ja sokeri toisessa kipossa niin kauan että sokeri on liuennut. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki seokset yhteen varovasti. Tarjoa kylmänä.