Katselin sunnuntaina Strömsötä missä he tekivät herkullisen näköistä toscanalaista hernekeittoa ja päätin kokeilla sitä. Minttua minulla ei ollut joten jätin sen pois ja unohdin siivilöidä keiton loppuvaiheessa =O, mutta olihan se todella hyvää siltikin.

392167.jpg

2 dl pakasteherneitä

4 dl kasvislientä

1 suikaloitu sipuli

2 hienonnettua valkosipulinkynttä

1 oksa minttua

50 g raastettua parmesaanijuustoa

3 rkl + 2 rkl hyvää oliiviöljyä

Suolaa

Rouhittua mustapippuria

Kuullota sipuli ja valkosipuli olliviöljyssä, älä ruskista. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua 5 minuuttia.

Lisää herneet ja minttu, anna porista vielä 4 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella samalla kun lisäät keittoon 3 rkl oliiviöljyä ja parmesaanijuusto. Siivilöi (paseeraa) keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.