Tv-kokki Tina teki jossain jaksossa perunalunta ja sanoi että tuollainen perunapuserrin löytyy ihan varmasti jokaisesta kodista. No eipä meiltä vaan löytynyt, eikä tuntunut löytyvän meidän kaupoistakaan, juu yhden muovisen löysin mutta sellaista en halunnut. Äitini oli kuitenkin nyt löytänyt kunnon pusertimen minulle ja sitä piti kokeilla. Tietysti perunat voi pusertaa siivilänkin läpi.

454729.jpg

454727.jpg

1 paketti pakasteseitiä

Rouhittua pippuria

Suolaa

1 purjo

Tuoretta tillisilppua

4 dl kevyttä ruokakermaa

1 purkki (200 g) ranskankermaa

Loraus sitruunamehua

Suolaa ja pippuria

1 tl dijonsinappia

Kuutioi hieman sulanut seiti kuutioiksi ja laita kuutiot uunivuoan pohjalle, mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa purjo renkaiksi ja ripottele renkaat vuokaan. Lisää myös tillisilppu. Sekoita kulhossa ruokakerma, ranskankerma, sitruunamehu, suola, pippuri ja sinappi. Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi, tämä oli uunissa noin 45 minuuttia.

Perunalumi:

Keitä jauhoisia perunoita kypsäksi vedessä, kuori perunat (tai kuori jo ennen keittämistä) ja puserra perunat kulhoon. Älä sekoita perunalunta, anna sen olla ilmava. Ripottele päälle suolaa ja laita päällimmäiseksi reilu nokare voita.