torstai, 10. toukokuu 2007
Kuhanyytit grillissä
Kypsä kuhanyytti
Kun kuhafileestä poistaa suikaleen fileen keskeltä niin saa täysin ruodottoman fileen. Tällä tavalla saa myös ahvenfileet ruodottomaksi.
Kaksinkertainen folio joka on voideltu voilla. Päälle kuhafile, suolaa ja pippuria, hienonnettua sipulia (paras olisi kevät- tai ruohosipuli), hienonnettua tilliä ja voinokareet.
Nyytti suljetaan, sauma ylöspäin jotta kaikki mehut pysyvät tallessa.
Nyyttiä kypsennetään grillissä, uunissa tai nuotiolla. Kypsennysaikaa en uskalla sanoa, riippuu kalafileen koosta ja lämpötilasta. Nyyttiin kannattaa kurkata varovasti. Näitä nyyttejä kypsensin kuitenkin meidän kaasugrillissä noin 15 minuuttia ja vähempikin aika olisi riittänyt, en vaan ehtinyt hakea niitä aikasemmin pois sieltä. ;-)