keskiviikko, 16. toukokuu 2007
Kyljystä ja perunaa padassa
Tällaiseen ruokaan voi lisätä kasviksia, juureksia ja (tuoreita) yrttejä ihan oman maun mukaan.
Pata on todella monikäyttöinen, sillä sitä voi käyttää myös liedellä. Ruskistin kyljykset ensin molemmilta puolin ja sitten lisäsin muut ainekset, laitoin kannen päälle ja heivasin uuniin muhimaan.
Nokare voita
Talouskyljyksiä (meillä oli 4 kpl)
Suolaa ja pippuria
Kuivattua rosmariinia
2 sipulia siivuina
Perunaa viipaleina
Noin 1 1/2 litra vettä
1 lihaliemikuutio murusina
(Päälle hieman silputtua persiljaa ennen tarjoilua)
Ruskista kyljyksiä voissa padan pohjalla. Minä ruskistin kaksi kerrallaan, kaikki eivät olisi mahtuneet samaan aikaan. Nosta ruskistuneet kyljykset takaisin pataan, ripottele päälle suolaa, pippuria, liemikuutiomurusia ja rosmariinia. Lado päälle sipulia ja perunaa viipaleina. Lisää pataan 1-1 1/2 litra vettä, lisää vettä kypsennyksen aikana tarvittaessa.
Nosta pata 200 asteiseen uuniin ja anna padan muhia ainakin tunti.
Lisukkeenna varhaiskaali-raejuustosalaattia.