Tällaista keittoa tein meille yksi ilta töitten jälkeen. Oli muuten ensimmäinen kerta kun maistoin mustajuurta, ei hassumpaa. =)

1028209.jpg

500 g mustajuurta

Muutama pieni peruna

Isohko purjo

Noin 1 litra vettä

Hieman kasvisfondia

2 dl kermaa

1 munankeltuainen

(Hieman vehnäjauhoja + vettä sakeuttamiseen)

Ripaus jauhettua valkopippuria

Ripaus suolaa

Silputtua persiljaa

Kuori ja paloittele mustajuuret. Tässä saa olla aika nopea, mustajuuri tummuu helposti. Kuoritut mustajuuret voi myös laittaa sitruuna- tai etikkaveteen tummumisen estämiseksi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja paloittele perunat. Keitä paloja kasvisfondilla maustetussa vedessä pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai mixerissä. Sekoita kerma ja munankeltuainen keskenään ja vatkaa keiton joukkoon. Kiehauta keitto. (Jos keitto tuntuu liian löysältä, lisää hieman vehnäjauhoja veteen sekoitettuna) Mausta keitto valkopippurilla ja suolalla, tarkista maku. Ripottele keiton päälle silpottua persiljaa. Tarjoa keitto lämpimänä hyvän leivän kanssa.