MAKU-lehdestä löytyi ohje näihin sämpylöihin. Muokkasin kuitenkin ohjetta hieman oman maun mukaan ja hieman pakostakin kun sämpyläjauhot olivat loppuneet. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty puolet vehnäjauhoja ja puolet sämpyläjauhoja.

1335180.jpg

1335186.jpg

12 kpl

25 g hiivaa

2 1/2 dl vettä

6 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 rkl hunajaa

2 rkl öljyä

120 g Kotivaran ruokasalamia palasina

Noin 100 g savunmakuista Kippare sulatejuustoa palasina

Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista, suola, hunaja, öljy, salami ja savujuusto. Alusta taikinaan jauhoja niin, että taikina on pehmeä ja kimmoisa. Kohota taikinaa liinan alla puolisen tuntia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele muffinipellin syvennykset valmiiksi.
Nujerra kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja nosta ne muffinipellin syvennyksiin. Kohota sämpylöitä vielä varttitunti.
Paista sämpylöitä uunin alimmalla tasolla 10-12 minuuttia.