maanantai, 26. toukokuu 2008
Kalastajan kuhagratiini
Noin 500 g kuhafilettä
Voita paistamiseen
Suolaa ja pippuria
200 g katkarapuja
Paljon tuoretta tilliä
Kastike:
2 rkl voita
2 isoa sipulia silputtuna
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
3 dl maitoa
Suolaa ja pippuria
2 munankeltuaista
Aloita keittämällä kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää silputut sipulit. Anna sipulisilpun hikoa kunnes se on läpinäkyvää ilman että ruskistat sen. Ripottele päälle vehnäjauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kermaa ja maitoa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kastike paksunee. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi munankeltuaiset sekaan.
Paista kuhafileet voissa pannulla kaksinkertaisena taiteltuna jotta ne eivät kuivu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kuhafileet uuninkestävään vuokaan, ripottele päälle katkarapuja ja runsaasti silputtua tilliä. Kaada lopuksi kastike koko komistuksen päälle ja gratinoi uunissa 250 asteessa noin 20 minuuttia, tai niin kauan että gratiini saa hienon vaaleanruskean värin.