Ohje tähän vuokaan löytyi uusimmasta Valion Kerma lehdestä. Muuten ihan hyvää arkiruokaa mutta on minun pakko sanoa että tuo Valion Kippari ruokakerma ei minuun kolahtanut vaikka juustosta kovasti tykkään.

 

1238781120_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

2 dl vettä

1 prk (2 ½ dl) Valio maustettua ruokakermaa Kippari

1 pussi (750 g) pakasteperunamuusiaineksia, esim. Apetit

250 g nakkeja

(1-2 rkl karkeaa sinappia, esim. Dijon)

½ dl persiljaa

 

Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa vesi-ruokakermaseos. Lisää perunamuusiainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Leikkaa nakit viipaleiksi. Lisää ne muusin joukkoon. Mausta halutessasi sinapilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa kunnes pinta on saanut väriä, n. 25 minuuttia. Ripottele koristeeksi hienonnettua persiljaa.

Tarjoa raikkaan salaatin tai raasteen kanssa.