Ohje tähän aivan ihanaan torttuun löytyi Kinuskikissalta. Olen joskus tehnyt jollain toisella ohjeella mutta se jää nyt unholaan, tämä ohje on paras. Hymy En muuten kostuttanut pohjaa vaikka torttua syötiin HETI, ei tällaista jäädä odottelemaan. Silmänisku

 

1238611355_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1238611369_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje kopsattu Kinuskikissalta:

 

Pohja:
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
175 g voita tai margariinia
½ dl vettä

(Kostutus: sokeroitu ja laimennettu sitruunamehu tai maito)

Täyte:
2 ¼ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 ¾ vettä
1 dl puristettua sitruunamehua (n. 2 sitruunan mehu)
5 keltuaista
50 g voita

Marenki:
5 valkuaista
1 ¼ dl sokeria

 

Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.

Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Levitä heti pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä/pursota marenki täytteen päälle. Laita uuniin n. 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä.