Nämä kurkut tehtiin jo jokin aikaa sitten ja ne onkin jo syötykin.

Ohje löytyi täältä, AnuLillin leivonnaiset blogista.

 

 

Ohjetta muuntelin hieman ja tein näin:

 

1 kg avomaan kurkkuja
10 (minulla taisi kyllä olla vieläkin enemmän) viipaloitua vallkosipulinkynttä
reilu pala inkivääriä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
2 rkl sinapinsiemeniä

Säilöntäliemi:

7 dl vettä
3 dl väkiviinaetikkaa 
3 dl sokeria
1 rkl suolaa

¤ Pese kurkut huolellisesti. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. 
Viipaloi kurkut ja laita viipaleet esim. puhtaaseen ämpäriin tai pestyihin lasipurkkeihin.
Kiehauta kattilassa säilöntäliemi, valkosipulit, inkivääri sekä pippurit ja sinapinsiemenet.
Kaada kuuma seos kurkkujen päälle. Sulje purkit tiiviisti ja säilytä kylmässä.