maanantai, 26. kesäkuu 2006
Formula-lasagne
Jauhelihakastike:
Öljyä paistamiseen
500 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
3 valkosipulin kynttä
1 tetra paseerattuja tomaatteja (500 g)
70 g tomaattipyreetä
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa
Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
1/2 tl suolaa
Viherpippuria
2 dl juustoraastetta
Päälle:
2 dl juustoraastetta
Ruskista jauheliha kasarissa. Lisää hienonnetut sipulit, mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää raastetut valkosipulin kynnet, paseeratut tomaatit, tomaattipyree, vesi ja lihaliemikuutio. Hauduta 10-15 minuuttia. Mausta basilikalla ja oreganolla.
Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja murskatuilla viherpippureilla. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
Voitele iso vuoka. Levita vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja päälle vieri viereen rengasmakaroneja. Kaada makaronien päälle lihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia vielä 2-3. Levitä päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä 200 aseisessa uunissa noin tunti. Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.