Ai että, minä en ole koskaan ollut mikään läskisoossin hyvä ystävä mutta kun sen saa laittaa ihan itse niin onhan se suurta herkkua. =) Pojatkin tykkäsivät tästä niin paljon ettei päivän lopussa jäänyt hännänheiluttajille edes maistiaisia. ;-)

155792.jpg

500-600 g porsaan viipaloitua kastikelihaa (Käytin itse Saarioisten valmiiksi pakattua ja se oli hyvää. Joskus kokeilin Pirkan valmiiksi pakattua mutta siinä oli hirvittävä haju paistaessa)

2 isoa sipulia

Nokare voita

Rouhittua mustapippuria

Ripaus jauhettua valkopippuria

3 rkl vehnäjauhoja

Noin 4 dl vettä (lisää tarvittaessa, tuota määrää on vaikea sanoa)

2 rkl lihafondia

Suolaa

Ruskista silputut sipulit ja paloiteltu liha voissa. Mausta pippureilla. Sulata voita kattilassa (tai käytä lihan rasvaa) ja lisää vehnäjauhot siihen, ruskista koko ajan sekoittaen ja lisää vesi, vispaa kunnolla ettei tule paakkuja. Lisää lihat ja sipulit kastikkeeseen, niinkuin myös lihafondi ja suolaa. Keitä ainakin 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä ja tarkista suolaisuus. Läskisoossissa pitää olla reilusti, mutta ei tietenkään liikaa, suolaa. Tarjoa perunasoseen ja punajuuri viipaleiden kanssa.