torstai, 17. elokuu 2006
Läskisoossi
500-600 g porsaan viipaloitua kastikelihaa (Käytin itse Saarioisten valmiiksi pakattua ja se oli hyvää. Joskus kokeilin Pirkan valmiiksi pakattua mutta siinä oli hirvittävä haju paistaessa)
2 isoa sipulia
Nokare voita
Rouhittua mustapippuria
Ripaus jauhettua valkopippuria
3 rkl vehnäjauhoja
Noin 4 dl vettä (lisää tarvittaessa, tuota määrää on vaikea sanoa)
2 rkl lihafondia
Suolaa
Ruskista silputut sipulit ja paloiteltu liha voissa. Mausta pippureilla. Sulata voita kattilassa (tai käytä lihan rasvaa) ja lisää vehnäjauhot siihen, ruskista koko ajan sekoittaen ja lisää vesi, vispaa kunnolla ettei tule paakkuja. Lisää lihat ja sipulit kastikkeeseen, niinkuin myös lihafondi ja suolaa. Keitä ainakin 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä ja tarkista suolaisuus. Läskisoossissa pitää olla reilusti, mutta ei tietenkään liikaa, suolaa. Tarjoa perunasoseen ja punajuuri viipaleiden kanssa.