sunnuntai, 4. maaliskuu 2007
Juustoinen kukkakaalikeitto
900 g pakastettua kukkakaalia
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 paketti Koskenlaskija Voimakasta
2 dl kevyttä ruokakermaa
Silputtua persiljaa ja rapeaksi paistettua pekonia
Keitä kukkakaali kasvisliemessä kypsäksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kuutioitu sulatejuusto ja ruokakerma, sekoita niin kauan että juusto sulaa keittoon. Jos keitto tuntuu liian ohuelta voit suurustaa sen, 2 rkl vehnäjauhoja + tilkka kylmää vettä. (Minä en suurustanut koska keitto oli mielestäni sopivan paksuista)
Ripottele pinnalle silputtua persiljaa ja rapeaksi paistettua pekonia.
Tällaisena sipulifriikkinä rupesin jälkeenpäin miettimään että kukkakaalin kanssa olisi myös voinut keittää yhden silputun sipulin lisämakua antamaan.