Joo, en mä tiedä mutta niin Marie ainakin väittää. Tämän kakun tein tilauksena äidilleni kun hän sai vieraita ulkomailta. Sen sanon että kun maistoin täytettä siinä kun kakkua tein niin maistuihan se todella hyvältä. =)

Kiilteen kanssa tein kuitenkin mokan, laitoin ehkä himpun verran enemmän mangososetta ja vettä, joten ei se oikein tahtonut hyytyä. No,mutta makuun se ei kuitenkaan vaikuttanut millään.

 

 

 

Ohje kopsattu (melko) suoraan Marielta:

 

 

Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan:

 

Pohja:

200g digestivekeksejä

75g voita tai margariinia

 

Täyte:

4 liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa

 

Kuorrute:

2dl mangososetta (esim piltti tms)

2 liivatetta

2 rkl vettä

 

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristele kakku esim kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.

 

Minä koristelin tuoreilla hedelmillä; mansikoilla, nektariineillä, viinirypäleillä... ja vielä limeä ja sitruunamelissaa kaveriksi. =)

 

Edit.

 

Jokin aikaa sitten jouduin poistamaan kommenttitoiminnon blogistani. Olin jo aikoja sitten lisännyt roskapostisuodattimen mutta sehän ei tahtonut toimia vaan automaattisia roskakommentteja tulin vähän väliä noin 30 kpl samaan aikaan... Kommentteja/kysymyksiä ssa kuitenkin mielellään lähettää sähköpostiini, [email protected], kiitos. =)