lauantai, 3. helmikuu 2007
Seitiä hummeri-katkarapukastikkeessa ja hernesosetta
Paketti pakasteseitiä
1 sipuli
Suolaa
Sitruunapippuria
Sitruunamehua
Tuoretta tilliä
1 pussi Knorr Ranskalaista hummeri-katkarapukeittoa
4 dl vettä
2 dl kevyttä ruokakermaa
Paloittele hieman sulanut seiti kuutioiksi ja hienonna sipuli. Laita uuninkestävään vuokaan ensin seitiä ja sen päälle hienonnettu sipuli. Mausta sitruunamehulla, sitruunapippurilla, suolalla ja ripottele päälle tuoretta tilliä.
Keitä kastike. Kaada kylmä vesi kattilaan, vatkaa sekaan keittoainekset ja kiehauta. Lisää ruokakerma ja kiehauta uudestaan. Kaada kastike uunivuokaan seitin päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa kypsäksi, ainakin 30 minuuttia.
Hernesose:
Pakasteherneitä
Pieni nokare voita
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Sitruunamehua
Paista herneet hieman pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada herneet johonkin astiaan missä voit soseuttaa ne sauvasekoittimella (tai kaada ne monitoimikoneeseen) Soseuta herneet ja mausta sose sitruunamehulla.