Olen aikasemmin tehnyt muutaman eri seitipaistoksen uunissa ja nyt keksin kokeilla tällaista, suosittelen, oli oikein hyvää. Sitten näin jokunen päivä sitten Pastanjauhantaa blogissa jännittävän näköistä hernepyrettä ja päätin kokeilla sitä. No, en millään jaksanut paseerata kaikki herneet joten vedin ne sitten sileäksi soseeksi sauvasekoittimella ja lisäsin soseeseen myös hieman sitruunamehua, oli oikein hyvää. =)

373686.jpg

Paketti pakasteseitiä

1 sipuli

Suolaa

Sitruunapippuria

Sitruunamehua

Tuoretta tilliä

1 pussi Knorr Ranskalaista hummeri-katkarapukeittoa

4 dl vettä

2 dl kevyttä ruokakermaa

Paloittele hieman sulanut seiti kuutioiksi ja hienonna sipuli. Laita uuninkestävään vuokaan ensin seitiä ja sen päälle hienonnettu sipuli. Mausta sitruunamehulla, sitruunapippurilla, suolalla ja ripottele päälle tuoretta tilliä.
Keitä kastike. Kaada kylmä vesi kattilaan, vatkaa sekaan keittoainekset ja kiehauta. Lisää ruokakerma ja kiehauta uudestaan. Kaada kastike uunivuokaan seitin päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa kypsäksi, ainakin 30 minuuttia.

Hernesose:

Pakasteherneitä

Pieni nokare voita

Suolaa

Rouhittua mustapippuria

Sitruunamehua

Paista herneet hieman pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada herneet johonkin astiaan missä voit soseuttaa ne sauvasekoittimella (tai kaada ne monitoimikoneeseen) Soseuta herneet ja mausta sose sitruunamehulla.