sunnuntai, 19. marraskuu 2006
Strutsinkäristys
Oikein sopivaa kategoria en tälle löytänyt (enkä viitsi laittaa uutta kategoriaa ihan vaan tätä varten) joten "Muut liharuoat" saa kelvata.
240 g strutsinkäristystä
2 rkl öljyä
1-2 sipulia
Pieniä keltavahveroita tai herkkusieniä (käytin tuoreita herkkusieniä)
1-2 tl currya
2 dl vettä + 1/2 kanaliemikuutio
2 tl Dijon-sinappia
1 1/2 dl kermaa
Valkopippuria
Suolaa
Käristä jäiset lihaviipaleet öljyssä, padassa. Lisää hienonnettu sipuli sekä sienet. Kiehauta ja laske lämpötilaa. Hauduta noin 5 minuuttia.
Mausta currylla. Lisää vesi ja kanaliemikuutio, sinappi sekä kerma. Keitä vielä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa riisin tai perunasoseen kanssa.