Polkkapossulta sain ohjeen tähän kantarellimousseen, kiitän ja kumarran. =)
Tämä on mielenkiintoinen ja hyvänmakuinen mousse joka voisi maistua todella hyvältä myös kalan kanssa, esimerkiksi paistetun kuhan kanssa. =)


207951.jpg

Polkkapossun kantarellimousse:

1 litra kantarelleja

1 valkosipulinkynsi

1 kookas sipuli

Ripaus mustapippuria

1/2 tl yrttisuolaa

1/2 tl timjamia

Sitruunamehua

1 prk smetanaa

1 dl kuohukermaa

Hienonna sienet ja haihduta niistä pannulla neste. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota hetki. Lisää mausteet ja pienen pieni loraus sitruunamehua. Anna seoksen jäähtyä.
Vaahdota smetana ja lisää jäähtynyt sieniseos. Vatkaa kerma ja nostele varovasti joukkoon.

Puolukkaisiin jauhelihapihviin löydät ohjeen täältä aikaisemmasta murekeohjeesta.