241168.jpg

50 g voita tai margariinia

2 kananmunaa

2 dl sokeria

2 3/4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaota

1 dl maitoa

Kuorrute:

150 g taloussuklaata

1 1/2 dl kuohukermaa

Pinnalle:

Mantelilastuja

Sulata rasva ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin muut kuivat ainekset ja käännä seos muna-sokerivaahtoon. Lisää maito ja sulatettu rasva, sekoita taikina varovasti mutta huolellisesti sekaisin. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan, noin 25x30 cm, tai tee leivinpaperista "vuoka" nuppineulojen avulla (taita kulmia paperiin ja kiinnitä nuppineuloilla)
Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute: Kaada kerma kattilaan, lisää suklaa paloina ja anna suklaan sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä ja levitä kakkupohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.