Kuuma lihakeitto on kyllä oikea talviruoka. Tässä tehty ihan tavalliseen tapaan.
Hirven soppalihaa luineen (tai tavallista soppalihaa)
Vettä
Kokonaisia maustepippureita
Muutama laakerinlehti
Suolaa
Pala lanttua
Porkkanoita
Pala juuriselleriä
Sipulia
Perunaa
Persiljaa
Laita liha kylmään veteen kattilaan ja kiehauta. Kuori pinnasta vaahto pois kun sitä alkaa ilmaantua ja lisää sekaan pippurit, laakerinlehdet ja suolaa. Keitä lihaa ainakin 1 - 1½ tuntia, mitä kauemmin sen parempi.
Nosta liha pois kattilasta. Lisää liemeen paloiteltut juurekset, perunat ja sipulit. Paloittele liha ja lisää palaset kattilaan ja keitä keittoa niin kauan että juurekset ovat pehmeitä. Lisää keittoon lopuksi hienonnettua persiljaa.