Kuuma lihakeitto on kyllä oikea talviruoka. Tässä tehty ihan tavalliseen tapaan.

 

 

Hirven soppalihaa luineen (tai tavallista soppalihaa)

Vettä

Kokonaisia maustepippureita

Muutama laakerinlehti

Suolaa

Pala lanttua

Porkkanoita

Pala juuriselleriä

Sipulia

Perunaa

Persiljaa

 

Laita liha kylmään veteen kattilaan ja kiehauta. Kuori pinnasta vaahto pois kun sitä alkaa ilmaantua ja lisää sekaan pippurit, laakerinlehdet ja suolaa. Keitä lihaa ainakin 1 - 1½ tuntia, mitä kauemmin sen parempi.

Nosta liha pois kattilasta. Lisää liemeen paloiteltut juurekset, perunat ja sipulit. Paloittele liha ja lisää palaset kattilaan ja keitä keittoa niin kauan että juurekset ovat pehmeitä. Lisää keittoon lopuksi hienonnettua persiljaa.