409942.jpg

409944.jpg

Rosamunda perunoita

Pese perunat huolellisesti ja kääri jokainen peruna erikseen folioon. Kypsennä 225 asteisessa uunissa ensin noin puoli tuntia ja alenna sitten lämpöä 200 asteeseen ja kypsennä perunoita kypsäksi, 1/2 - 1 tuntia, perunoitten koosta riippuen.
Poista perunat foliosta (tai avaa foliot ja tarjoa niistä) ja tee niihin ristiviillot. Purista varovasti hieman perunan sisustaa esille ja tarjoa hyvällä täytteellä.

Kinkku-raejuustotäyte:


1 purkki Bulgarian ruokajogurttia

200 g raejuustoa

Pala purjoa silputtuna

200 g rasvatonta palvikinkkua kuutioituna

Hieman kuivattua persiljaa/tuoretta persiljasilppua

1-2 valkosipulinkynttä raastettuna

Ripaus suolaa

Rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua jääkaapissa hetken ennen tarjouilua.


Tonnikalatäyte:

1 purkki kermaviiliä

Pala purjoa silputtuna

1 purkki tonnikalaa vedessä

Sitruunapippuria

Hieman sitruunamehua

(Suolaa)

Tillisilppua

Valuta tonnikalasta vesi pois ja sekoita kaikki ainekset sekaisin, anna maustua jääkaapissa hetken ennen tarjouilua.