lauantai, 24. helmikuu 2007
Uuniperunat kinkku-raejuusto- ja tonnikalatäytteellä
Rosamunda perunoita
Pese perunat huolellisesti ja kääri jokainen peruna erikseen folioon. Kypsennä 225 asteisessa uunissa ensin noin puoli tuntia ja alenna sitten lämpöä 200 asteeseen ja kypsennä perunoita kypsäksi, 1/2 - 1 tuntia, perunoitten koosta riippuen.
Poista perunat foliosta (tai avaa foliot ja tarjoa niistä) ja tee niihin ristiviillot. Purista varovasti hieman perunan sisustaa esille ja tarjoa hyvällä täytteellä.
Kinkku-raejuustotäyte:
1 purkki Bulgarian ruokajogurttia
200 g raejuustoa
Pala purjoa silputtuna
200 g rasvatonta palvikinkkua kuutioituna
Hieman kuivattua persiljaa/tuoretta persiljasilppua
1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
Ripaus suolaa
Rouhittua mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua jääkaapissa hetken ennen tarjouilua.
Tonnikalatäyte:
1 purkki kermaviiliä
Pala purjoa silputtuna
1 purkki tonnikalaa vedessä
Sitruunapippuria
Hieman sitruunamehua
(Suolaa)
Tillisilppua
Valuta tonnikalasta vesi pois ja sekoita kaikki ainekset sekaisin, anna maustua jääkaapissa hetken ennen tarjouilua.