lauantai, 10. helmikuu 2007
Peuranliha keitto
Tähän keittoon laitettiin:
Peuran niskaa
Vettä
Perunaa
Porkkanaa
Lanttua
Juuriselleriä
Palsternakkaa
Sipulia
Muutama laakerinlehti
Kokonaisia maustepippureita
Suolaa
Hienonnettua persiljaa
Laita niskapala isoon kattilaan ja lisää vettä niin paljon että koko pala peittyy. Keitä hiljalleen, kuori pois vaahto pinnalta ja anna kiehua noin 2 tuntia. Ota niska pois kattilasta, erottele lihat talteen ja paloittele palat tarvittaessa. Jos talosta löytyy koira jolla ei ole herkkä vatsa, vie koira sekä loput niskasta takapihalle ja jatka keiton tekoa rauhassa...
Siivilöi keitinliemi ja kaada takaisin kattilaan, lisää paloteltu liha, paloiteltut juurekset ja mausteet. Keitä niin kauan että juurekset pehmenevät, tarkista suolaisuus ja lisää viimeiseksi hienonnettu persilja.