Yhtenä päivänä tein ison satsin pataa. Sitä sitten syötiin ensin perunan kanssa ja sitten riisin kanssa, ja kuitenkin sitä jäi yli. Tämä oli myöskin ensimmäinen kerta kuin käytin ruoassa linssejä. =)

219969.jpg

Noin 800 g naudan sisäpaistia

3 pientä sipulia

4 porkkanaa

Tilkka öljyä paistamiseen

2 purkkia chilimaustettua tomaattimurskaa

Noin 1 litra vettä (Kaadoin myös punaviinitilkan joukkoon makua antamaan)

1 tl sinappia

1 dl paprikasuikaleita lasipurkista (etikkaliemi)

2 lihaliemikuutiota

Pippuria

Kuivattua timjamia

3 dl vihreitä linssejä (liuotettuna ja keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan)

Leikka liha, sipulit ja porkkanat paloiksi. Ruskista liha öljyssä, lisää porkkanat ja sipulit. Kaada tomaattimurska ja vesi päälle. Lisää paprikasuikaleet, sinappi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kauan (tämä sai kiehua rauhassa noin 2 tuntia ja liha oli ihanan mureeta) Lisää lopussa linssit, anna kuumentua ja tarkista maku. Tarjoa keitetyn perunan tai riisin kanssa. Sopii myös hyvin pakastettavaksi.