lauantai, 14. lokakuu 2006
Liha-linssipata
Noin 800 g naudan sisäpaistia
3 pientä sipulia
4 porkkanaa
Tilkka öljyä paistamiseen
2 purkkia chilimaustettua tomaattimurskaa
Noin 1 litra vettä (Kaadoin myös punaviinitilkan joukkoon makua antamaan)
1 tl sinappia
1 dl paprikasuikaleita lasipurkista (etikkaliemi)
2 lihaliemikuutiota
Pippuria
Kuivattua timjamia
3 dl vihreitä linssejä (liuotettuna ja keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan)
Leikka liha, sipulit ja porkkanat paloiksi. Ruskista liha öljyssä, lisää porkkanat ja sipulit. Kaada tomaattimurska ja vesi päälle. Lisää paprikasuikaleet, sinappi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kauan (tämä sai kiehua rauhassa noin 2 tuntia ja liha oli ihanan mureeta) Lisää lopussa linssit, anna kuumentua ja tarkista maku. Tarjoa keitetyn perunan tai riisin kanssa. Sopii myös hyvin pakastettavaksi.