tiistai, 8. elokuu 2006
Kasvispatongit
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
25 g hiivaa
9-11 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
Täyte:
2 rkl öljyä
Noin 1 litra raastettuja kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, selleriä, purjoa, kesäkurpitsaa...
3 valkosipulinkynttä (ainakin)
Suolaa
Basilikaa
Viherpippuria
3 dl juustoraastetta
Valmista ensin täyte. Hauduta raastettuja kasviksia kattilassa koko ajan hämmentäen kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta seos ja anna jäähtyä.
Liuotakädelämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot ja öljy. Kohota.
Jaa taikina 4 osaan (jos haluat uunipellin pituisia patonkeja) tai 6-8 osaan (jos haluat pienempiä) Kaaviloi osat soikeiksi. Levitä niille ohuelti täytettä ja juustoraastetta. Rullaa ja kohota.
Tee viillot terävällä veitsellä. Paista 180-200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes patongit ovat saaneet kauniin värin.