Ohje piirakkaan löytyy täältä.

 

Jäätelöohje löytyi ruotsalaiselta sivulta www.glassrecept.se

 

Määrää muokkasin hieman, tässä ohje todella herkulliseen jäätelöön:

 

6 keltuaista

1 ½ dl sokeria

6 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko

1 maustemitta suolaa

 

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuumuuden kestävässä kulhossa kunnes seos on paksua ja tasaista. Kiehauta kerma pienessä kattilassa. Jaa vaniljatanko kahteen osaan pituussuunnassa ja raaputa siemenet sisältä. Sekoita siemenet, tanko ja suola kerman sekaan. Kaada jäähtynyt kerma keltuaisseoksen sekaan ja sekoita kunnolla. Laita kulho vesikattilan päälle (vesihauteeseen) ja sekoita koko ajan. Seos paksunee noin 10 minuutissa, lämpötila tulisi olla 85 astetta.
Poista vaniljatanko ja jäähdytä seos (laita tiskialtaaseen (jää)kylmää vettä ja laita kulho varovasti sinne jäähtymään)
Kaada jäätelöseos jäätelökoneeseen ja toimi koneen ohjeiden mukaan. Meillä tätä veivattiin koneessa reilu 40 minuuttia.

 

Jäätelökone on meidän perheessä ihan uusi tuttavuus mutta tämän testin jälkeen olen ihan satavarma että kone tulee meillä kovaan käyttöön. On tuossa kotitekoisessa jäätelössä kyllä sellainen ihana täyteläinen maku ettei mikään kaupan jäätelö yllä samaan. Sitä paitsi ei myöskään tarvi niitä kaiken maailman lisäaineita miettiä vaan tietää että jäätelö on tehty puhtaista raaka-aineista.