Mutta vaihdoin sitten Susut Fami-patukoihin kun olen (taas) niin tykästynyt niihin. Niin, ja vaniljatuorejuuston sijaan käytin tavallista Philadelphia tuorejuustoa. Oli kyllä oikein hyvää, joten suuri kiitos Linnulle maukkaasta ohjeesta.
Ohje kopioitu Hellapoliisin blogista (suluissa omat viritelmäni)
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
1 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl maitoa
200 g vaniljatuorejuustoa (200 g Philapelpia tuorejuustoa)
(0,5 dl sokeria) (Juu, laitoin tuon sokerin sekaan)
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
15 kpl Susu-patukkapaloja irtokarkkilaatikosta (=150 g) (laitoin 6 kpl (á 32 g) Fami-patukoita)
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita vanilliinikreemijauheen joukkoon maito, anna saeta hetki.
Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja munat, sekoita tasaiseksi.
Silppua Susu-palat (Fami-patukat) piirakkataikinan päälle, kaada päälle vanilliinimössö.
Paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia uunin alimmalla ritilätasolla.
Anna jäähtyä kunnolla, muuten täyte on todella valuvaa! (Tarjoilin piirakan hetken jäähdytyksen jälkeen ja se ei ollut mitenkään häiritsevästi valuva)
Lisään tähän vielä, että tämä piirakka kannattaa vieraille tarjottuna tehdä jo edellisenä päivänä, oman porukan kesken ei varmaan haittaa, vaikka täyte onkin todella löysää, mutta vieraille tästä ei tuoreena saa kyllä siistejä paloja. En kuitenkaan muuttelisi ainesuhteita, sillä tälle käy kylmässä seisomisen jälkeen kuten mutakakulle, se "kiinteytyy."