Perunajauhopaketin kyljestä löysin ohjeen persikkaisiin kalkkunafileisiin. Muokkasin ohjetta pikkaisen, tässä minun versio siitä:

143243.jpg

Broilerin marinoituja rintapaloja

Vettä

Persikkakastike:

1 tlk säilykepersikkaa (425/240 g)

2 dl paistolientä broilerista

1 kanaliemikuutio

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 dl kermaa

1 tl perunajauhoja

1 rkl vettä

Laita broilerin rintapalat uuninkestävään vuokaan, lisää muutama desilitra vettä ja paista 50-60 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

Valmista kastike:
Soseuta persikat sauvasekoittimella. Siivilöi broilerin paistoliemi kattilaan. Jos nestettä on vähemmän kuin 2 dl, lisää vettä. Lisää kattilaan soseutetut persikat, kanaliemikuutio, mustapippuri ja kerma. Keitä noin 5 minuuttia.
Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Tarjoa kastike broilerin rintapalojen, tumman riisin ja raikkaan salaatin kanssa.