sunnuntai, 11. kesäkuu 2006
Puuha Pete kakku
Pohja:
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Käännä muna-sokeri seokseen vehnäjauhot mihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina margariinilla ja korppujauhoilla vuorattuun vuokaan (halkaisija noin 28 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa kypsäksi (tee koe hammastikulla) Kumoa valmis kakkupohja jäähtymään.
Kostutus:
Maitoa mihin on sekoitettu vanilliinisokeria
Täyte:
Purkki Flora Vispiä
250 g maitorahkaa
Sokeria oman maun mukaan
Mansikoita
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita maitorahka ja pilkotut mansikat mukaan täytteeseen.
Koristeluun:
200 g huoneenlämpöistä ja suolatonta voita
500 g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl maitoa
2 dl kermaa
Elintarvikeväriä ( Kypärään keltaista, ihoon punaista ja keltaista ja rajauksiin käytin apteekista ostettuja hiilikapseleita)
Vatkaa voi, vanilliinisokeri ja tomusokeri, lisää tomusokeria vähitellen. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, jaa osiin ja värjää haluamallasi värillä. Pursota kakun päälle kuviot.