Oli tarkoitus tehdä ihan tavallinen duchesse mutta perunoita ei ollut riittävästi joten keitin myös porkkanoita. Tällä tavalla duchesse sai aivan uuden ilmeen. =)

98029.jpg

Fileerattua haukea

Muna

Korppujauhoja

Suolaa ja pippuria

Voita paistamiseen

Riko munan rakenne ja käännä fileet siinä. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla, käännä fileet korppujauhoissa ja paista voissa kuumalla pannulla.

Duchesse:

10 jauhoista perunaa

50 g voita

3 keltuaista

2 tl suolaa (keitinveteen)

Valkopippuria ja suolaa

Keitä perunat kypsiksi, kaada vesi pois ja soseuta.
Sekoita voi perunoiden joukkoon ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet. Pane perunasose pursotinpussiin ja pursota pieniä ruusukkeita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ruskista ruusukkeita 250 asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Hollandaise-kastike:

3/4 dl valkoviinietikkaa

1/2 l vettä

1 tl kokonaisia valkopippureita

1 laakerinlehti

3 persiljan oksaa

2 pilkottua salottisipulia

3 kananmunan keltuaista

100 g suolatonta voita

2 tippaa tabascoa

suolaa

1/2 sitruunan mehu

Kuumenna kattila, lisää viinietikka, vesi, valkopippurit, persiljan varret, pieneksi pilkotut salottisipulit ja laakerinlehti.
Keitä hiljalleen kunnes jäljellä on noin 1 dl.
Vatkaa keltuaiset. Siivilöi liemi keltuaisten päälle. Sekoita kokoa ajan, kunnes vaahto häviää. Varo ettei tule munakokkelia.
Lisää sulatettu voi vähitellen. Sekoita koko ajan ja pidä lämpimänä, mutta älä kiehauta.
Mausta tabascolla, suolalla ja lopuksi sitruuna mehulla. Tarkista maku.