Novitan lehdestä löytyi ohje näihin tonttuihin. Sisällä on Kinder yllätysmunan muovinen kotelo. Lankana käytin Novitan Huopanen lankaa ja huovutus tapahtui pesukoneessa.

232764.jpg

232763.jpg

Laitetaan Novitan ohje tähän teille:

Tarvitset luonnonvalkoista ja punaista Novita Huopanen lankaa
Mustaa lankaa kirjontaa varten
Kinder yllätusmunien muovisia koteleoita
Virkkuukoukun numero 8

Tee valkoisella langalla etusormesi ympäri lankalenkki ja 1.krs: virkkaa lenkkiin 7 ks. Virkkaa krs:t spiraalina eli siirry edelliseltä krs:lta suoraan seuraavalle krs:lle. 2.krs: virkkaa jokaiseen s:aan 2 ks = 14 ks. Virkkaa sitten ilman lisäyksiä, kunnes Kinder-munan sisukotelo mahtuu pussin sisään ja pussin suu on sisuskotelon yläreunan tasossa. Vaihda nyt työhön punainen lanka. Virkkaa punaisella saman verran kerroksia kuin valkoisella. Laita sitten kotelo pussin sisään ja aloita kavennukset eli jätä jatkossa joka 2.silmukka virkkaamatta kunnes jäljellä on yksi pieni reikä. Virkkaa vielä 20 kjs ripustuslenkiksi ja katkaise lanka. Ompele kjs-ketju lenkiksi. Kiristä vielä aloitusreikä umpeen neulalla ja langalla.
Huovuta tontut pesunkoneessa. Käytä kirjopesuohjelmaa 40 astetta ja tavallista pyykinpesuainetta. Laita koneeseen lisäksi vähän muuta pyykkiä kuten esim. kaksi pyyheliinaa, älä kuitenkaan täytä konetta liikaa.
Kirjo tontuille silmät ja suu mustalla langalla.