Ewelyniltä löytyi ohje tällaiseen kakkuun. Oikein hyvää jos vain olisi ollut parempaa lakritsikastiketta käytössä. Minulla oli Pirkan kastiketta eikä se ollut mielestäni hyvänmakuista, maistui enimmäkseen yskänlääkkeelle.

 

1239119240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohjaksi laitoin keksipohjan, eli:

 

9 kpl Digestivekeksiä murskattuna

35 g voita sulatettuna

 

Sekoita keksinmuruset ja sulatettu voi ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

 

Täytteen ohje kopsattu suoraan Ewelyniltä:

(Suluista näkyy mitä minä käytin)

1prk flora vispiä
1prk maustamatonta tuorejuustoa (käytin taas Philadelpiaa)
1.5dl lakritsikastiketta
4kpl kick-patukoita (20 kpl Kick karkkeja pussista, eli enemmän kuin 4 patukkaa)
4 liivatelehteä
1dl tomusokeria
vaniljasokeria

 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata kick-patukat kattilassa ja sekoita ne lakritsikastikkeen joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi. Lisää joukkoon lakritsikastike, johon olet jo lisännyt sulatetut kick-patukat. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan vesi tilkkaan. Kaada liivateseos tuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen massan joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle, koristele lakritsikastikkeella ja anna hyytyä mielellään yön yli.