Aaaah, tätä epäonnistumisen iloa! ;-)
Tein tällaisen kakun jonka viemme mukanaamme siskon luo kun mennään heille viettämään vappua. Halusin kokeilla tuota koripunospursotusta ja siitähän tuli juuri tuollainen, kädet tärisivät ja muutenkin ei onnistunut. Kermavaahto lämpeni käsissäni, laitoin jääkaappiin välillä mutta ei auttanut, en malttanut odottaa niin kauan. Sitten kermavaahto meinasi loppua kesken kun tein reunapursotukset, eli niistäkään ei tullut nättejä.
No, saa nähdä miltä kakku maistuu, laitoin väliin moussen jonka tein kermavaahdosta, Philadelphiajuustosta (Ultra Light) ja Marianne Crushista. =)

553231.jpg

553234.jpg

Tässä siis 3 munan kakkupohja (vuoan halkaisija 20 cm):

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot mihin leivinjauhe on sekoitettu varovasti, kääntele sekaisin. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa kypsäksi. Kokeile hammastikulla kypsyyttä.

Anna kakkupohjan jäähtyä ja jaa se kolmeen osaan.

Täyte:

2 dl kermaa

1 rasia (200 g) Philadelphiatuorejuustoa (kokeilin Ultra Lightia)

1 pussi (150 g) Marianne Crushia

3 liivatelehteä

Tilkka kiehuvaa vettä

Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen Marianne Crush ja tuorejuusto. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen, älä kiehauta seosta enään. Vatkaa liivatteet täytteen sekaan.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja aloita kakun kasaaminen. Ensin kakkupohja, kostuta mehulla tai kuten tässä vaniljamaidolla (maitoa + vanilliinisokeria) Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, siihen päälle keskimmäinen osa kakkupohjasta, kostutus ja loput täytteestä. Viimeinen osa kakkupohjasta päällimmäiseksi ja kostutus. Käännä kelmun siivet kakun päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.
Kokeilin tässä tuota koripunospursotusta vaahdotetulla kermalla, Wiltonin tyllalla nro 47. Pursotusohjeen löysin Kaurislapsen blogista. Vaatii kyllä harjoitusta vielä... Miten ihmeessä saisin joskus pursotukset hienosti tehty kun aina on sama juttu, kerma/voikreemi sulaa pursotinpussissa ennen kuin olen valmis. Pitäisi varmaan olla tosi nopea vaan... ;-)
Pikeerikukat tein jo aikasemmin.


Oikein hauskaa vappua kaikille!