Tänään syötiin niin paljon valkosipulia ettei ainakaan tarvitse pelätä vampyyreja tai muita mörköjä...
Eilen ostin muutaman siivun porsaan ulkofilettä ja ajattelin grillata ne tänään. Illalla tuli mieleen että pitäisi laittaa ne johonkin marinaadiin. Joten tein "vapaamuotoisen" marinaadin siitä mitä löysin kaapeista. Ja tämähän toimi!

99654.jpg

Marinaadi:

500 g paseerattuja tomaatteja

1 dl öljyä

1/2 dl punaviinietikkaa

3-4 valkosipulinkynttä

2 1/2 rkl Santa Marian grillimaustetta

2 tl kuivattua rosmariinia

Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita lihat marinaadiin ja anna maustua jääkaapissa ainakin yön yli.

Valkosipuliperunat:

Perunoita

4 dl kermaa

Valkosipulia maun mukaan

Suolaa ja mustapippuria

Kuori perunat ja leikkaa siivuiksi. Lado uuninkestävään vuokaan perunaa ja raastettua valkosipulia kerroksittain. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla ja kaada vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. ( Meillä meni siinä noin 1 1/2 tuntia.)

Valkosipulivoi:

100 g huoneenlämpöistä voita

3 valkosipulinkynttä

Persiljaa

Notkista voi ja lisää siihen raastetut valkosipulinkynnet ja silputtu persilja. Muotoile voi pötköksi muovikelmussa ja laita jääkaappiin kovettumaan.