perjantai, 9. kesäkuu 2006
Tomaatti-valkosipulimarinoitua lihaa, valkosipuliperunoita ja valkosipulivoita
Eilen ostin muutaman siivun porsaan ulkofilettä ja ajattelin grillata ne tänään. Illalla tuli mieleen että pitäisi laittaa ne johonkin marinaadiin. Joten tein "vapaamuotoisen" marinaadin siitä mitä löysin kaapeista. Ja tämähän toimi!
Marinaadi:
500 g paseerattuja tomaatteja
1 dl öljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
3-4 valkosipulinkynttä
2 1/2 rkl Santa Marian grillimaustetta
2 tl kuivattua rosmariinia
Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita lihat marinaadiin ja anna maustua jääkaapissa ainakin yön yli.
Valkosipuliperunat:
Perunoita
4 dl kermaa
Valkosipulia maun mukaan
Suolaa ja mustapippuria
Kuori perunat ja leikkaa siivuiksi. Lado uuninkestävään vuokaan perunaa ja raastettua valkosipulia kerroksittain. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla ja kaada vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi. ( Meillä meni siinä noin 1 1/2 tuntia.)
Valkosipulivoi:
100 g huoneenlämpöistä voita
3 valkosipulinkynttä
Persiljaa
Notkista voi ja lisää siihen raastetut valkosipulinkynnet ja silputtu persilja. Muotoile voi pötköksi muovikelmussa ja laita jääkaappiin kovettumaan.