sunnuntai, 26. marraskuu 2006
Jauheliha-juurisellerikastike
400 g jauhelihaa
2 pientä sipulia
200 g juuriselleriä (tai enemmän)
Tilkka öljyä paistamiseen
3-4 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl vettä
Musta- ja valkopippuria
2 rkl lihafondia
Tilkka sinappia
Hieman ketsuppia
2 dl kevyttä ruokakermaa
Raasta juuriselleri karkeaksi raasteeksi ja leikkaa sipulit silpuksi. Paista sipulisilppua ja juuriselleriraaste öljytilkassa muutaman minuutin. Lisää jauheliha ja ruskista. Ripottele seoksen päälle vehnäjauhot, sekoita ja anna paistua hieman ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi, lisää mausteet ja ruokakerma. Anna kiehua hieman kasaan ja tarkista maku. Tarjoa perunoitten, riisin tai pastan kanssa.