sunnuntai, 30. maaliskuu 2008
Savujuusto-salamisämpylät
12 kpl
25 g hiivaa
2 1/2 dl vettä
6 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
120 g Kotivaran ruokasalamia palasina
Noin 100 g savunmakuista Kippare sulatejuustoa palasina
Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista, suola, hunaja, öljy, salami ja savujuusto. Alusta taikinaan jauhoja niin, että taikina on pehmeä ja kimmoisa. Kohota taikinaa liinan alla puolisen tuntia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen ja voitele muffinipellin syvennykset valmiiksi.
Nujerra kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja nosta ne muffinipellin syvennyksiin. Kohota sämpylöitä vielä varttitunti.
Paista sämpylöitä uunin alimmalla tasolla 10-12 minuuttia.